Let's change the food industry

Välkomna till Kocklabbet!

En kulinarisk lekplats för kockar som önskar att utforska vad hållbar hållbarhet innebär.


Kan vi som kockar vara med att främja en hållbarhet som håller i sig. En hållbarhet för oss själva, För djuren, miljön, gästerna som håller sig nöjda och mätta och inte minst för en budget som gör att det håller i sig?

I kocklabbet utforskar vi hur vi som kockar vill jobba med framtidens mat, tillsammans på ett sätt som resonerar med oss själva. Ett sätt som känns hållbart och görbart.


Vi utforskar hur man kan jobba med sin kreativitet och även hur man vågar sig på råvaror och produkter man aldrig hört om.


"- Kocklabbet är kanske en skola på pappret men i vår värld är kocklabbet ett sätt att leva. Vi nöjer oss inte med ett okej resultat. Vi är kockar som brinner för mat och önskar att dela det med andra. "
Therese Moren, grundare av Kocklabbet


A culinary school for those who dare to play with the boundaries. We aim to challenge your creativity and your point of view of the food industry. 

To challenge the knowledge and frames of vegan food and create conscious decision making. 


This is the school for chefs who sees their profession as a opportunity to take a stand against the industry.

Our chefs want to be a part of the change and be a source of inspiration for others. Here chefs will learn to showcase local ingredients and techniques and learn about nutrition in a creative way.


Food is so much more than just energy. Food is a way to heal, a way to gather and a way to thrill your mind. Welcome to Vegomat, a school for those who dare to play the boundaries.